duminică, 9 februarie 2020

Aripioare de pui picante

Ingrediente

  • 1 kg de aripi de pui
  • 6-7 linguri de ketchup
  • 5 linguri de sos de soia
  • 4 linguri de sos worchester
  • zeama de la o lamaie
  • 100 ml. de vin
  • 2-3 cepe verzi taiate marunt
  • un catel de usturoi taiat fin
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Pasul 1:

Spalam aripile, indepartam varfurile si le taiem in doua (copanelul si cealalta parte).



Pasul 2:

Pregatim marinata. Punem toate ingredientele (vin, sos worchester, sos de soia, zeama de lamaie, ceapa tocata, usturoiul tocat, ketchup-ul, sare, piper) si amestecam bine. Turnam sosul obtinut peste aripioare intr-o punga zip-lock (sau intr-un bol, casoleta, insa in punga se pot amesteca mai bine) si introducem in frigider pentru minim o ora.



Pasul 3:

Dupa aproximativ o ora, incalzim cuptorul. Pregatim o tava termorezistenta in care rasturnam aripioarele impreuna cu toata marinata.



Pasul 4:

Coacem in cuptorul preincalzit, pana cand aripioarele se rumenesc frumos (20-30 de minute).



Pasul 5:

Dupa 20-30 de minute scoatem tava din cuptor si intoarcem aripioarele, pentru a se rumeni pe toate partile. Punem din nou in cuptor si mai lasam timp de 10-20 de minute.



Pasul 6:

Scoatem din cuptor si servim cu salata, cartofi sau chiar simple.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu